Sari la conținut

Coș

Coșul tău este gol

I WOOD BE are bucuria de a participa ca artist designer în cadrul Pavilionului României la Expo 2025 Osaka, contribuind la tema „Romania, Land of Tomorrow” printr-o abordare contemporană a meșteșugului și sustenabilității. Vom reprezenta România prin creații ce combină designul inovator cu materiale naturale recuperate și vom susține ateliere de creație interactive, inspirate din valorile economiei circulare, responsabilitate socială și identitate culturală. Prezența noastră la Pavilionul național este o ocazie de a împărtăși viziunea unei Românii care își onorează tradițiile, contribuind activ la conturarea unei societăți a viitorului.

KANSAI, JAPAN

EXPO 2025 OSAKA

I WOOD BE participă ca artist în cadrul Pavilionului României la Expo 2025 Osaka

Experiențele pe care le propunem în cadrul atelierelor de creație interactive vor arăta cum materia refolosită poate deveni artă, iar fiecare obiect realizat va deveni o punte între trecutul meșteșugăresc al satului românesc și viitorul unei societăți responsabile și conectate la natură. Vom țese în fiecare creație fragmente din diferite colțuri ale țării – tehnici, motive, texturi – păstrate cu grijă de comunități și reinterpretate prin design contemporan.

La Pavilionul național vom invita vizitatorii să descopere nu doar frumusețea vizuală a lucrului manual, ci și să trăiască, prin simțuri, povestea fiecărui obiect꞉ textura naturală a lemnului și a pielii, atingerea vie a materialului care prinde formă sub mâinile artistului. Va fi o experiență completă – emoțională, estetică și educativă – în care arta, sustenabilitatea și identitatea românească se vor întâlni într-o formă nouă, vie și profund relevantă pentru viitor.

În cadrul Pavilionului României la Expo 2025 Osaka, I WOOD BE va susține o serie de ateliere interactive în care vizitatorii vor explora transformarea materialelor recuperate în obiecte de artă funcționale. De la pirogravură pe lemn și foiță de aur aplicată pe tăvi inspirate de ritualul ceaiului, până la creația de evantaie brodate, accesorii din materiale naturale, albume de fotografie cu dorințe de viitor, printuri manuale pe textile românești cu pigmenți naturali și reinterpretarea unei catrințe tradiționale în stil româno-japonez – fiecare atelier va oferi o experiență creativă,multisenzorială și memorabilă.

Rezultatul dorit pentru participanți este trăirea unei experiențe introspective, culturale și creative,care le permite să reflecteze asupra propriei identități și a viitorului pe care și-l imaginează, folosind arta ca mijloc de exprimare.

Prin atelierele propuse, aceștia vor înțelege profunzimea simbolurilor tradiționale românești, vor experimenta procesul de lucru cu materiale naturale precum lemnul de mesteacăn și vor explora conexiunea dintre tradiție, sustenabilitate și dezvoltare personală. Participanții vor pleca cu o amprentă emoțională și intelectuală puternică - o poveste trăită, care le va rămâne în suflet și gând.

EXPO 2025 OSAKA

„Romania, Land of Tomorrow”

I WOOD BE participă ca artist în cadrul Pavilionului României la Expo 2025 Osaka. Afla mai multe direct de la sursa:

expo 2025 JPN expo 2025 RO

Tema generală a Expo 2025 Osaka, Kansai, Japonia, „Designing Future Society for Our Lives”, se bazează pe ideea de colaborare globală și implicare colectivă, având scopul de a co-crea o societate a viitorului.

Sub conceptul „People's Living Lab”, expoziția va funcționa ca un laborator deschis, unde participanți din întreaga lume vor lucra împreună pentru a experimenta și dezvolta soluții inovatoare.

Acest concept promovează implicarea activă a tuturor în modelarea unei societăți sustenabile.

Pentru a dezvolta tema principală, organizatorii expoziției mondiale au ales trei subteme:

  • dedicată inovațiilor în „Empowering Lives”
  • focusată pe educație, tehnologie și incluziune socială.
  • explorând modul în care interacțiunile umane și relațiile dintre comunități pot modela viitorul.

Aceste subteme se reflectă și în structura fizică a expoziției, fiind organizată în trei secțiuni corespunzătoare.

România a optat pentru secțiunea „Saving Lives”, unde va fi prezentă cu un pavilion național de aproximativ 700 mp utili, plus o zonă de birouri.

Aceste subteme se reflectă și în structura fizică a expoziției, fiind organizată în trei secțiuni corespunzătoare. 

România a optat pentru secțiunea „Saving Lives”, unde va fi prezentă cu un pavilion național de aproximativ 700 mp utili, plus o zonă de birouri.

Conceptul arhitectural al pavilionului, „Romanian Magic Box”, a fost ales în urma colaborării dintre Ministerul Afacerilor Externe și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Proiectul câștigător aparține studentelor Muraru Georgiana Anemona și Bodoalcă Ioana Anca.

sursa:

Tema generală a Expo 2025 Osaka, Kansai, Japonia, „Designing Future Society for Our Lives”, se bazează pe ideea de colaborare globală și implicare colectivă, având scopul de a co-crea o societate a viitorului.

Sub conceptul „People's Living Lab”, expoziția va funcționa ca un laborator deschis, unde participanți din întreaga lume vor lucra împreună pentru a experimenta și dezvolta soluții inovatoare. Acest concept promovează implicarea activă a tuturor în modelarea unei societăți sustenabile.

Pentru a dezvolta tema principală, organizatorii expoziției mondiale au ales trei subteme:

  • dedicată inovațiilor în .„Empowering Lives”
  • focusată pe educație, tehnologie și incluziune socială.
  • explorând modul în care interacțiunile umane și relațiile dintre comunități pot modela viitorul.

Aceste subteme se reflectă și în structura fizică a expoziției, fiind organizată în trei secțiuni corespunzătoare. România a optat pentru secțiunea „Saving Lives”, unde va fi prezentă cu un pavilion național de aproximativ 700 mp utili, plus o zonă de birouri.

Conceptul arhitectural al pavilionului, „Romanian Magic Box”, a fost ales în urma colaborării dintre Ministerul Afacerilor Externe și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Proiectul câștigător aparține studentelor Muraru Georgiana Anemona și Bodoalcă Ioana Anca.